Bicicleta a fost intotdeauna o alegere inspirata pentru cei dispusi sa faca miscare si sa isi asigure viteza de deplasare.
Intr-o perioada in care ambuteiajele si numarul mare de participanti la trafic ingreuneaza deplasarea pe strazile oraselor, cand pretul combustibilului creste si intretinerea unui vehicul presupune costuri mari, fiecare va incerca sa descopere cele mai rapide, eficiente si profitabile modalitati de a se misca.
Insa o bicicleta presupune o anumita conditie fizica, astfel ca in sprijinul celor care considera ca nu o detin, vine varianta bicicletei electrice.
Ce este o bicicleta electrica
Bicicleta electrica este, aparent, o bicicleta normala, insa prezinta caracteristica de a beneficia de doua componente specifice, respectiv un motor electric si un acumulator.
Motorul electric are sarcina de a pune bicicleta in miscare, detine o putere maxim admisa de 250W, putand genera o viteza maxima de deplasare de 25Km/h.
Acest motoras este amplasat pe partea din fata sau din spate a bicicletei electrice, in functe de modelul acesteia. Acumulatorul va avea sarcina de a alimenta motorul electric cu energie.
Este un tip de acumulator detasabil, facilitand astfel incarcarea periodica. Incarcarea acumulatorului se face la o priza obisnuita, o incarcare totala necesitand intre 5 si 7 ore.
Amplasartea acumulatorului este pozitionata, in principiu, pe portbagajul bicicletei electrice, in parte din spate. Astfel, o bicicleta electrica va asigura deplasarea motorizata, cu ajutorul acumulatorului care are functia de a sustine pornirea si functionarea motorului.
Exista modele a caror accelerare in deplasare se face prin intermediul pedalelor, insa exista si modele prevazute cu un buton de acceleratie.
Avantajele achizitionarii bicicletei electrice
Atunci cand se achizitioneaza o astfel de bicicleta, se asigura o anumita viteza de deplasare si posibilitatea de a evita blocajele din trafic.
Este practica, usor de intretinut si incarcat, nu presupune costuri mari si este mereu la indemana, cu conditia de a fi pusa la incarcat peste noapte.
Este indicata deplasarii in localitati, pe distante scurte, o distanta mai mare de 10 kilometri necesitand si pedalarea simultana, pentru a-i mari viteza, dar si pentru a sustine capacitatea de functionare a motorului.
Dezavantajele bicicletei electrice
Ca orice produs, o bicicleta electrica prezinta si dezavantaje. Cel mai important este cel al greutatii. Un ansamblu motor-acumulator cantareste in medie, in jur de 10 kilograme.
Adaugata greutatii bicicletei, aceasta va forma o greutate totala mare, fapt ce va contribui la incapacitatea de o cara pe scari, in cazul in care stati la bloc si de a o depozita cu usurinta – ceea ce nu s-ar preta pentru o bicicleta pentru copii.
Un alt dezavantaj poate fi pretul, o bicicleta electrica noua putand ajunge la un pret destul de mare, in comparatie cu o bicicleta clasica. Pentru portabilitate va recomandam ceva mai usor precum o bicicleta pliabila.
Cum se achizitioneaza o bicicleta electrica
Piata de specialitate pune la dispozitie o gama larga de modele de biciclete electrice, toate functionand pe acelasi principiu. Variatiile de pret sunt dictate de model, provenienta sau de marca motorului si acumulatorului, pretul final al unei biciclete lectrice variind si tinzand sa fie destul de mare.
Se poate opta pentru varianta bicicletelor electrice chinezesti, pentru variante de biciclete electrice mai ieftine sau puteti opta pentru a achizitiona modele din catergoria de biciclete electrice olx, un palier ofertant si la indemana.
Indiferent de modalitatea in care alegeti sa achizitionati o bicicleta electrica, este foarte important ca modelul ales sa prezinte caractereristicile care vor veni in intampinarea nevoilor dumneavoatra si sa se incadreze bugetului alocat.
Bicicleta electrica va denevi astfel o modalitate rapida si comoda de deplasare, indiferent de anotimp.
Consider ca acest articol ar trebui citit de cat mai multe cupluri pentru a le inspira sa lucreze impreuna la consolidarea legaturii lor. Comunicarea nu este intotdeauna usoara, dar este esentiala pentru construirea unei relatii puternice si durabile.
Mi-a placut faptul ca autorul a adus in discutie diferite exemple concrete care ilustreaza modul in care o comunicare deschisa poate imbunatati calitatea unei relatii. Este important sa ne ascultam partenerul si sa fim dispusi sa gasim solutii impreuna.
Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra relatiilor de cuplu. Sunt de acord cu ideea ca comunicarea este cheia unei relatii sanatoase si ca este important sa ne exprimam emotiile si nevoile cu sinceritate.