Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r88428eman/public_html/romantica.ro/wp-content/themes/chromenews/functions.php on line 451

Alegerea covorului potrivit pentru camera de zi este doar primul pas; plasarea corecta a acestuia este la fel de esentiala pentru a realiza un spatiu armonios si primitor.

Covorul perfect nu numai ca trebuie sa completeze mobilierul si decorul dvs., ci si defineste si ancoreaza zona de living. In acest ghid, vom explora sfaturi pentru asezarea covorului perfect pentru a imbunatati atmosfera generala a spatiului tau de locuit.

1. Definiti bine scopul

Inainte de a incepe vanatoarea de covoare pentru living, luati in considerare scopul covorului in camera de zi. Cautati sa creati o zona de relaxare confortabila, sa definiti un spatiu de conversatie sau pur si simplu sa adaugati o nota de caldura? Scopul va va ghida in alegerea marimii si a amplasarii potrivite pentru covor.

2. Masurati si planificati

Masurati dimensiunile sufrageriei dvs. si aspectul mobilierului. Luati in considerare dimensiunea zonei de relaxare, amplasarea pieselor cheie de mobilier si zona de trafic intre acestea – practic cum va functiona camera in sine. Aceste informatii va vor ajuta sa determinati dimensiunea si forma ideala a covorului necesare pentru a obtine un aspect echilibrat.

3. Selectati dimensiunea potrivita

Alegerea covorului cu dimensiunea potrivita este cruciala. Important este sa nu alegeti un covor de dimensiune atat de mare incat sa se intinda pe peretii camerei. Daca nu cumva incercati sa ascundeti o podea inestetica, covorul dvs. nu ar trebui sa fie folosit ca o mocheta. Asa ca lasati putin loc intre capatul covorului si pereti.

4. Luati in considerare forma covorului

Forma covorului dvs. ar trebui sa completeze forma zonei de relaxare si a mobilierului. Pentru o camera dreptunghiulara, un covor dreptunghiular sau oval functioneaza adesea cel mai bine. Intr-o camera patrata sau pentru a defini un aranjament circular de scaune, luati in considerare un covor patrat sau rotund.

5. Creati zone

Utilizati covoare pentru a crea zone distincte in camera dvs. de zi. Daca aveti un spatiu deschis, plasarea strategica a covoarelor poate defini vizual diferite zone, cum ar fi un colt de lectura sau un spatiu de luat masa in camera mai mare.

6. Stratificare covoare

Experimentati cu stratificarea covoarelor pentru un plus de profunzime si interes vizual. Luati in considerare plasarea unui covor mai mic peste unul mai mare pentru a crea un aspect dinamic si texturat.

O astfel de decorare este posibila mai ales cand folosesti covoare cu tesatura plata precum kilimuri si covoare din fibre naturale. Asigurati-va ca covorul de jos este suficient de mare pentru a ancora intreaga zona de relaxare.

7. Atentie la picioarele mobilierului

Pentru un aspect coeziv si conectat, pozitionati covorul intr-un mod care sa permita ca toate sau majoritatea pieselor cheie de mobilier sa se sprijine pe el. Acest lucru creeaza un sentiment de unitate si leaga elementele camerei impreuna.

8. Tine cont de fluxul de trafic

Luati in considerare fluxul de trafic din camera atunci cand va plasati covorul. Asigurati-va ca exista o cale libera pentru miscare si evitati plasarea covorului intr-un mod care impiedica caile naturale sau usile.

Stapanirea artei de a plasa covorul in camera de zi inseamna a crea un spatiu placut din punct de vedere vizual si functional, care sa reflecte stilul tau.

Definind scopul, masurand cu atentie, selectand dimensiunea si forma potrivita si luand in considerare factori precum mobilierul si fluxul de trafic, puteti amenaja covorul perfect care va transforma camera de zi intr-un refugiu primitor si stilat.

Experimenteaza cu aceste sfaturi pentru a gasi aranjamentul care se potriveste cel mai bine spatiului tau si imbunatateste atmosfera generala a sufrageriei dumneavoastra.

2 thoughts on “8 sfaturi pentru a crea ambianta perfecta prin plasarea covorului in camera de zi

  1. De asemenea, autorul subliniaza rolul covorului in definirea spatiului si evidentierea anumitor zone din camera de zi, precum zona de relaxare sau cea de dining. Aspectele practice legate de ingrijirea si curatarea covorului sunt de asemenea abordate, oferind cititorilor informatii utile pentru mentinerea acestuia in conditii bune.

  2. Articolul ofera sfaturi practice pentru alegerea si plasarea covorului in camera de zi, subliniind importanta acestui element in crearea unei ambiente placute si confortabile. Sunt prezentate idei creative de amplasare a covorului in functie de dimensiunile camerei si mobilierul existent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *