AcasăCasa si GradinaCentralele termice de apartament sunt bune si pentru casa?

Centralele termice de apartament sunt bune si pentru casa?

Centralele termice pentru apartament sunt bune si pentru case, atat timp cat suprafata casei nu este mult mai mare si nu sunt multe nivele de incalzit. Factorul determinant pentru a alege o centrala termica buna pentru casa consta in puterea centralei, estimata in kW.

Multe persoane cauta specific centrale termice pe gaz pentru casa in ideea unei bune functionari a acesteia, crezand ca centralele de apartament sunt diferite de centralele pentru casa. Atat timp cat sunt centrale termice pe gaz, majoritatea se potrivesc si la case.

Principalul aspect care ar putea face diferenta o constituie suprafata pe care o poate incalzi o centrala, capacitatea acesteia la numarul de calorifere. Nou generatie de centrale termice au eficienta mare si se potrivesc atat la case, cat si la apartamente.

Daca o casa are o suprafata de pana in 100 metri patrati, atunci aproape oricare centrala termica pe gaz de 24 kW face fata cu brio la incalzirea locuintei pe timp de iarna. 

centrale termice in condensatie

Cand vorbim de case mai mari, de peste 200 metri patrati si cu mai multe nivele, atunci da, ar trebui sa ne orientam catre centrale de minim 30kW.

Asadar, pentru a alege o centrala termica corespunzatoare pentru casa trebuie sa tinem cont de:

  • Puterea centralei in raport cu suprafata casei;
  • Recomandarea producatorului pentru suprafata incalzibila;
  • Pretul, designul, nivelul de zgomot si restul caracteristicilor sunt detalii care nu au neaparat o valoare substantiala.

Luand in calcul ca suntem in anul 2023, pentru a alege cea mai buna centrala pentru casa trebuie sa tinem cont si de tipul centralei: clasica sau in condensare. Cele mai bune centrale termice pe gaz sunt cele in condensare, oferind o mai buna eficienta atunci cand vine vorba de incalzire si costuri de intretinere.

Probleme care pot aparea daca am cumparat o centrala subdimensionata:

  • nu se incalzesc caloriferele de la etaj;
  • centrala sta prea mult timp pornita;
  • apa calda menajera vine in valuri, cand calda, cand rece.
centrale termice Ariston

Care sunt cele mai bune marci de centrale termice pe gaz?

Desi tehnologia a evoluat si multi producatori lucreaza cam cu aceleasi materiale si toti au centrale de Low budget si Premium, sunt cativa care se remarca. Printre acestia putem enumera: Viessman, Ariston, Bosch si Immergas.

Acestea fiind spuse, centralele termice de apartament se potrivesc si la casa. Cand vorbim de cele mai bune centrale termice pe gaz pentru apartament, vorbim in acelasi timp si de cele mai bune centrale termice pe gaz pentru case. 

Insa daca suprafata casei este considerabil mai mare fata de a unui apartament, atunci trebuie sa ne uitam sa luam o centrala termica cu putere cat mai mare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare