Atunci cand se integreaza o bucatarie in camera de zi, este foarte important modul in care cele doua spatii sunt conectate vizual.
In ultimii ani, bucataria a incetat sa mai fie un loc pur functional si a devenit un adevarat spatiu de intalnire si de socializare.
Bucatariile deschise sunt o adevarata tendinta, in care gatitul si impartasirea timpului cu familia si prietenii nu sunt doar compatibile, ci si o placere.
Noile solutii de mobilier integrat si aparatele mai silentioase evita, de asemenea, unele dintre dezavantajele traditionale ale acestui tip de amenajare.
De cele mai multe ori, bucatariile se deschid spre living, formand o zona mare de zi, un spatiu in care se poate gati in timp ce copiii se joaca, se poate servi o gustare in timp ce se uita la televizor sau se poate pregati cina si discuta cu oaspetii in acelasi timp.
Rezultatul este o camera care functioneaza ca centru nervos al familiei si al vietii sociale, ca o inima a casei. Iti oferim, asadar, cateva sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii open space:
O buna comunicare
Ia in calcul, in primul rand, suprafata de care dispui si tine cont de posibilitatea de miscare a celor din casa in zona spatiului comun.
Desi, probabil, zona bucatariei va fi mai des utilizata pentru gatit doar de maxim trei membri ai familiei, este important ca in momentul servirii sau chiar pregatirii mesei, accesul la zonele principale sa se poata face usor.
Proiecteaza amenajarea astfel ca traficul in jurul mesei de dining sau a insulei sa se faca fara intrerupere, realizand astfel tranzitia mai usoara spre zona de living.
Aceasta etapa de configurare este un importanta, fiind de altfel unul dintre principalele beneficii ale unei asemenea dispuneri.
Mobilier
Alege un mobilier unitar pentru zona bucatariei, adica un singur design si acelasi tip de materiale pentru dulapuri.
…
Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii open space