AcasăNoutatiSalvia: tratament pentru boala Alzheimer, de ajutor pentru sanatatea oaselor si alte...

Salvia: tratament pentru boala Alzheimer, de ajutor pentru sanatatea oaselor si alte beneficii

Numele speciei in care este incadrata salvia, Salvia, se traduce prin vindecare si, astfel, se explica utilizarea sa sub forma de planta medicinala inca din vremuri stravechi.Este clasificata in aceeasi familie de plante precum menta si este strans inrudita cu rozmarinul.

Salvia este cunoscuta pentru abilitatile conservante, antiseptice si antibacteriene pe care le are asupra carnii. Aceste proprietati se datoreaza uleiurilor volatile distilate din mugurii de salvie, care contin acid rosmarinic, nutrient absorbit foarte usor de corp, dar si polifenoli, precum flavonoidele diosmetina, apigenina sau luteolina.

Beneficiile salviei pentru sanatate:

1. Proprietati anti-imbatranire

Antioxidantii din salvie pot contracara semnele de imbatranire, precum liniile fine, ridurile sau petele pigmentare de pe piele. Antioxidantii asigura protectie impotriva radicalilor liberi, care afecteaza celulele epidermice si cauzeaza imbatranirea prematura a pielii.

Aceasta planta este bogata in vitamina A si calciu; impreuna, nutrientii respectivi vor proteja pielea impotriva asaltului radicalilor liberi si vor ajuta la regenerarea zilnica a celulelor, astfel intarziind si minimizand formarea ridurilor faciale.

2. Sanatatea oaselor

Un avantaj adesea subestimat al salviei este capacitatea sa de a imbunatati starea oaselor. Acest beneficiu este datorat continutului impresionant de vitamina K, un nutrient important pentru corp, dar gasit mai rar in alte alimente.

Citeste continuarea articolului aici: Salvia: tratament pentru boala Alzheimer, de ajutor pentru sanatatea oaselor si alte beneficii

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare