Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home3/r88428eman/public_html/romantica.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Organizarea unei camere de mici dimensiuni - cromatica, mobilier si texturi - Romantica
AcasăNoutatiOrganizarea unei camere de mici dimensiuni - cromatica, mobilier si texturi

Organizarea unei camere de mici dimensiuni – cromatica, mobilier si texturi

Daca pentru un spatiu generos lucrurile sunt destul de simple cand vine vorba de amenajare, atunci cand vorbim despre decorarea unei camere de mici dimensiuni, lucrurile sunt putin diferite, deoarece trebuie sa imbinam utilul si functionalitatea cu placutul si creativitatea.

Culorile intr-un spatiu limitat

In momentul in care incepi sa organizezi o camera cu un spatiu limitat trebuie sa iei in considerare ca anumite culori, cele puternice ca si contrast si foarte inchise nu au ce cauta in acel spatiu, pentru ca vei avea o senzatie de incarcare si oboseala, iar camera se va transforma din mica, in mai mica.

Pentru a avea o atmosfera cat mai relaxanta, trebuie sa folosim din toata paleta de culori, doar cele care ar putea oferi o senzatie de foarte mult spatiu, cum ar fi albastrul cerului senin, culoarea untului si de ce nu, chiar si verde.

Totusi, cea mai la indemana metoda este sa vopsesti peretii si tavanul camerei intr-un alb pur, care va amplifica senzatia de spatialitate din incapere.

Cea mai importanta regula este aceea de a nu combina mai mult de trei culori intr-o camera mica, asa ca este recomandat sa ai doua nuante deschise, dominante, si una de accent, mai inchisa.

Pentru pereti si tavan poti apela la alb, bej sau crem, iar pentru accesoriile din incapere poti opta pentru o culoare mai stridenta.

Daca podeaua, peretii si tavanul au culori complementare, vei observa ca spatiul din incapere va parea mai larg, deschis si luminat.

Materialele potrivite pentru camerele mici

Pentru o camera mica este recomandata eliminarea covoarelor, sau cel putin inlocuirea lor cu presuri sau carpete mai mici, din materiale subtiri.

De asemenea, pentru a crea iluzia de spatialitate sunt recomandate si perdelele care se intind de la tavan pana la podea. Totusi, trebuie sa alegi cu atentie perdelele, astfel incat acestea sa permita trecerea luminii.

Citeste continuarea aici: Organizarea unei camere de mici dimensiuni – cromatica, mobilier si texturi

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare