AcasăNoutatiOamenii de stiinta au descoperit de ce carnea rosie cauzeaza cancerul

Oamenii de stiinta au descoperit de ce carnea rosie cauzeaza cancerul

Un nou studiu efectuat de Universitatea din California, San Diego a descoperit vinovatul din spatele consumului de carne rosie si asocierea sa cu sansele crescute de dezvoltare a cancerului – si totul este legat de zahar.Oamenii sunt singurele animale ce prezinta un risc marit de dezvoltare a cancerului in momentul consumului de carne rosie, din moment ce alti carnivori consuma carne rosie in mod natural si nu prezinta niciun efect secundar care sa indice imbolnavirea.

Studiul, publicat in editia de 29 Decembrie in Descoperirile Academiei Nationale de Stiinta, a putut afla ca un zahar special numit Neu5Gc, prezent in majoritatea mamiferelor dar nu si la oameni, declanseaza un raspuns de imunitate care mai apoi cauzeaza inflamatii in corp.

Ajit Varki, cel care a condus cercetarile, a explicat efectul pe care Neu5Gc l-a avut asupra soarecilor: „Pana acum, toate dovezile care fac legatura dintre Neu5Gc si cancer au fost circumstantiale sau au fost prezise in mod indirect prin cadre experimentale artificiale…

Aceasta este prima data cand putem arata in mod direct ca o simulare asemanatoare in cazul oamenilor – administrarea compusului neuman Neu5Gc si inducerea anticorpilor anti-Neu5Gc – poate conduce la o crestere brusca a sanselor de dezvoltare canceroasa, precum in cazul soarecilor.”

Acest zahar special poate fi intalnit in carnurile rosii (folosind definitia nutritionala de carne rosie, care include porc si alte animale de curte), in laptele de vaca si anumite branzeturi.

Citeste continuarea articolului aici: Oamenii de stiinta au descoperit de ce carnea rosie cauzeaza cancerul

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare