AcasăNoutatiO lectie despre istoria masturbarii si motivele pentru care este una dintre...

O lectie despre istoria masturbarii si motivele pentru care este una dintre cele mai bune forme de ingrijire personala

Ar fi cazul sa scoatem din umbra unul dintre cele mai mari tabu-uri din lume. Inainte de stiinta moderna, masturbarea era considerata a fi cauza majoritatii problemelor medicale inexplicabile, inclusiv orbirea, epilepsia, a episoadelor de lesin, pierderea de memorie si oprirea din crestere in cazul copiilor. Desigur, toate aceste acuzatii erau false dar un asemenea renume este greu de inlaturat.

Cand intrebam femeile in jurul a 20 de ani ce isi doresc sa fi inteles in liceu despre iubirea de sine, cele mai multe au raspuns ca si-ar fi dorit sa stie ca si alte fete faceau acelasi lucru.

Cu toate aceste mesaje incurcate despre ce este sau nu normal, un astfel de subiect privat poate induce confuzie daca incercam sa-l explicam – in special pentru femeile si fetele mai tinere, care sunt de multe ori conditionate sa creada ca orice forma de sexualitate este anormala sau nesanatoasa.

„Pe de-o parte, celebritati precum Miley Cyrus se simt confortabil sa discute deschis despre masturbare, desi acest subiect inca nu se afla in programul de educatie sexuala al unor scoli,” spune experta in sexualitate si diferenta dintre sexe, doctor in psihologie, Lauren Rosewarne. „Aparent, femeile nu ar trebui sa denote o aura sexuala, asa ca nu putem pune femeile si masturbarea in aceeasi sintagma.”

Citeste continuarea articolului aici: O lectie despre istoria masturbarii si motivele pentru care este una dintre cele mai bune forme de ingrijire personala

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare