AcasăNoutatiNatracare, absorbante organice pentru o igiena intima sanatoasa

Natracare, absorbante organice pentru o igiena intima sanatoasa

Acordam o atentie sporita dietei, ne preocupa ingredientele din componenta produselor cosmetice folosite si incercam sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos, insa neglijam un aspect foarte important: calitatea igienei intime! V-ati intrebat vreodata ce contin absorbantele sau tampoanele pe care le folosim si ce impact au asupra sanatatii noastre?
Zona intima a femeii este extrem de sensibila si difera de celelalte parti ale corpului, de aceea are nevoie de protectie speciala si ingrijire zilnica cu produse de curatare care nu contin substante toxice si care pastreaza pH-ul natural al pielii.

Fiind o zona puternic vascularizata, fapt ce permite o absorbtia mai mare a substantelor in organism, este mult mai vulnerabila expunerii la chimicale si iritatii.

Grija pentru sanatatea intima trebuie avuta in vedere tot timpul, dar mai ales in perioada menstruatiei! Poate ca pentru multe dintre noi ar fi ultima alegere, insa exista situatii cand produsele bio, organice nu sunt doar un capriciu, ci devin o necesitate, cum este cazul absorbantele si tampoanele naturale.

De ce absorbante organice si nu absorbante obisnuite?

  • Pentru stropirea recoltelor de bumbac obisnuit sunt folosite anual tone de pesticide si ierbicide, chimicalele ajungand astfel si in produse: absorbante, tampoane, etc.
  • Efectele dioxinei asupra sanatatii feminine nu sunt de neglijat: dioxina este un compus derivat din procesul de inalbire cu clor folosit pentru a obtine albul imaculat al produsului. Dioxina este daunatoare chiar si in cantitati mici, fiind cunoscuta drept o substanta cancerigena.
  • Absorbantele obisnuite contin poliester, o fibra sintetica care poate provoca iritatii si alergii.
  • Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne conventionale, precum si anumite marci asa zise naturale, folosesc pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor poliacrilat, un compus obtinut din acid acrilic si hidroxid de sodiu (soda caustica). Vaporii eliberati de particulele saturate din poliacrilat (super absorbant) cauzeaza iritarea pielii.

Citeste continuarea articolului aici: Natracare, absorbante organice pentru o igiena intima sanatoasa

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare