AcasăNoutatiFasolea verde: beneficii pentru sanatate si o reteta rapida

Fasolea verde: beneficii pentru sanatate si o reteta rapida

Fasolea verde este una dintre cele mai uzuale legume consumate de om. Cunoscuta si ca fasolea de gradina, pastai sau fasole Franceza, fasolea verde este recoltata si consumata impreuna cu pastaile inchise inainte ca semintele din interior sa se fi dezvoltat complet. In continuare va prezentam beneficiile sale pentru sanatate, precum si o reteta simpla.Beneficii pentru sanatate

Fibre
Primul beneficiu pentru sanatate pentru care fasolea verde este renumita se evidentiaza prin continutul sau bogat in fibre. Fibrele actioneaza precum o matura, ajutand corpul sa elimine sau sa distruga agentii nocivi, precum toxinele si radicalii liberi, care pot cauza boli cardiace si cancer.

Mai mult, fibrele imbunatatesc metabolismul sistemului digestiv, facilitand miscarile mai rapide ale continutului din stomac si din intestine; astfel, se previn problemele gastrointestinale precum constipatia, diverticulita si hemoroizii.

In plus, fibrele reduc numarul lipoproteinelor de densitate scazuta sau colesterolul nociv din sange. Prin urmare, fibrele pot preveni aparitia unor boli cardiace precum hipertensiunea, boala arteriala coronariana si atacul cerebral.

Sanatatea ochilor
Fasolea verde ajuta la sustinerea sanatatii ochilor. Conform Organic Facts, fasolea contine diferiti carotenoizi precum luteina si zeaxantina, care ajuta la intarirea maculei lutea din ochi si joaca un rol important in reducerea presiunii excesive din structurile interioare ale ochilor. Asta inseamna ca fasolea verde, daca este inclusa in dieta, ajuta la prevenirea deteriorarii vederii.

Sanatatea oaselor

Citeste continuarea articolului aici: Fasolea verde: beneficii pentru sanatate si o reteta rapida

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare