AcasăNoutatiDe ce ne sarutam?

De ce ne sarutam?

Stiati ca o persoana obisnuita isi va petrece 20.160 de minute din viata sarutandu-se? Recordul mondial pentru cel mai lung sarut este de 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde. Dar de ce ne sarutam?Daca va ganditi putin, pare un lucru destul de ciudat, in special datorita faptului ca gurile noastre sunt folosite pentru a manca, pentru a bea, a respira si pentru a comunica.

In ziua de azi, sarutul reprezinta pacea, pasiunea, respectul si iubirea. Dar ce incercau sa faca primii oameni din istorie care au facut acest lucru? De ce a devenit acest lucru atat de obisnuit?

Studiul stiintific al sarutului se numeste filematologie si ne invata beneficiile acestui act. Un sarut arde aproximativ 2-3 calorii pe minut si emana endorfine in sange, facand inima sa pompeze mai repede. Sarutul reduce nivelul de colesterol si de stres.

Psihologii evolutionisti spun ca ceea ce noi cunoastem in ziua de azi ca sarut provine din Hranire-Sarutare, care reprezinta schimbul de mancare pre-mestecata de la o fiinta la alta. Mamele pasari, precum si alte primate, sunt faimoase pentru acest lucru si pe care il fac in mod frecvent.

Nu cu mult timp in urma, acest obicei era practicat si intre memele si copiii lor; acest lucru se intampla inainte de productia si comercializarea mancarii de copii gata pregatite si care astazi, este mult mai usor de folosit.

Citeste continuarea articolului aici: De ce ne sarutam?

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare