Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home3/r88428eman/public_html/romantica.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
De ce fug empaticii de falsitate - Romantica
AcasăNoutatiDe ce fug empaticii de falsitate

De ce fug empaticii de falsitate

Am mai pus in discutie de multe ori cazul persoanelor extrem de sensibile sau empatice, dar daca nu ati mai auzit pana acum acest termen, cititi in continuare pentru a afla.Inainte de anii 90’, susceptibilitatea sporita a oamenilor nu era un subiect popular de discutie; dar, in 1991, psihologul Dr. Elaine Aron a inceput sa studieze aceasta trasatura mult mai indeaproape.

In mod surprinzator, a descoperit ca 15-20% din populatie poarta aceasta trasatura ce ii clasifica precum persoane extrem de sensibile, insemnand ca ei raspund mult mai bine la stimulii externi decat ceilalti din jur. Pur si simplu au o capacitate diferita de a procesa informatia senzoriala datorita unei zone din creier ce regleaza emotiile pentru a fi mult mai receptive decat creierele altor persoane.

Acest tip de persoane formeaza o legatura stransa cu mediul si pot vedea foarte usor atunci cand o persoana este falsa. Au nevoie de relatii profunde, care sa aiba un scop si sa se bazeze pe sinceritate, de multe ori simtindu-se inconfortabil in prezenta persoanelor false.

Iata motivul pentru care persoanele empatice evita falsitatea:

A fi o persoana empatica intr-o lume puternic insensibilizata poate implica destul de multe incercari; una dintre acestea fiind momentul in care te lovesti de nesinceritate sau viclenie. Atunci cand un empatic intalneste o persoana pe care o percepe ca fiind falsa, tinde sa ramana destul de tacut sau sa se incurce in cuvinte.

Empaticii pot detecta imediat o personalitate falsa, aceasta trimitandu-i un semnal de alarma. Incep sa prezinte simptome fizice si mentale ce nu au sens pentru cei care nu se identifica precum o persoana empatica – transpiratul palmelor, batai rapide ale inimii, senzatia de teama sau extenuare, precum si multe altele.

Empaticii simt durerea pe care cei dimprejur incearca sa o dea la o parte, cautand sa se ascunda in spatele unei personalitati false. Empaticii stiu ca aceste persoane false nu sunt neaparat periculoase, ci doar ca au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.

Acestea sunt cateva situatii obisnuite pe care voi, in postura de empatici, le veti considera extenuante:

• Atunci cand o persoana se lasa dominata de cei din jur pentru a fi acceptata de toata lumea.
• Atunci cand o persoana isi ascunde ura si furia din interior dar care se comporta ca fiind cea mai draguta si prietenoasa fiinta.
• O persoana care nu a avut o copilarie fericita si care se simte vulnerabila sau nesigura pe sine, dar care incearca sa para dura si de neclintit.
• O persoana care incearca mult prea tare sa se comporte intr-un anumit fel, altminteri de personalitatea lor naturala.

Citeste continuarea articolului aici: De ce fug empaticii de falsitate

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare