AcasăNoutatiCum sa alegi patul perfect in 10 pasi

Cum sa alegi patul perfect in 10 pasi

Cand vine vorba de un somn odihnitor am face orice ca sa fie totul ca la carte, nu este nici de mirare, mai ales ca ne petrecem mai bine de jumatate din viata dormind.


Poat fi cu adevarat provocator sa alegem patul perfect pentru noi, care sa fie si functional, sa ne indeplineasca nevoile, dar care sa dea bine si din punct de vedere estetic.

Mai jos iti vom oferi cateva sfaturi cu ajutorul carora vei putea sa alegi patul perfect.

1. Ia in considerare dimensiunea camerei

Intr-un dormitor, indiferent ca este unul matrimonial sau nu, patul ocupa cel mai mult spatiu, astfel ca atunci cand ai de-a face cu o incapere de mici dimensiuni, alegerea patului poate fi si mai complicata.

Pentru a evita inghesuiala din incaperile mici, opteaza pentru un cadru simplu, din metal sau din lemn, care este prevazut cu sertare de depozitare sau cu polite superioare.

Daca suprafata camerei iti permite, poti opta pentru paturi masive, precum cele cu structura solida si tablii impunatoare.

2. Tine cont de stilul de amenajare

O metoda simpla pentru a armoniza designul patului cu cel al incaperii este sa alegi unul cu o tablie caracteristica unui anumit stil decorativ.

O tablie simpla, din lemn, se potriveste unui decor modern, una incasetata, cu multe ornamente, este mai adecvata unui decor clasic, iar tablia din fier forjat va arata foarte bine intr-un decor industrial, daca este neagra, sau shabby chic, daca este alba.

Aceasta alternativa este usor de pus in practica si atunci cand renovezi dormitorul, pentru ca nu vei inlocui tot patul, ci numai tablia.

3. Alege marimea potrivita

In mod ideal, patul trebuie sa aiba o lungime cu aproximativ 15 cm mai mare fata de cea mai inalta persoana care doarme in el si sa ofere cel putin 75 cm spatiu orizontal fiecarui partener.

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa alegi patul perfect in 10 pasi

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare