AcasăNoutatiCe se intampla cu creierul daca rezolvati integrame in fiecare dimineata?

Ce se intampla cu creierul daca rezolvati integrame in fiecare dimineata?

Popularitatea integramelor a crescut la inceputul anilor 90’ in SUA. Chiar daca timpul a trecut, multa lume inca mai prefera sa le rezolve. Daca nu sunteti pasionati de asa ceva, ar fi cazul sa mai acordati integramelor o sansa. In special daca le includeti in rutina de dimineata, deoarece, spun expertii, creierele voastre vor castiga enorm de pe urma lor.O cana de cafea proaspata. Pregatita! Un bol cu fulgi de ovaz si afine. Gata! Rezolvarea pentru intrebarea de pe #8. Gasita! Numeroase studii au descoperit ca includerea integramelor in scenariul micului dejun va poate ajuta sa tineti departe boala Alzheimer. Asta deoarece stimularea oferita creierului ajuta la formarea unor asa numite beta-amiloide.

Beta ce? Fara a deveni prea tehnici, beta-amiloidele reprezinta un tip de proteine toxice, gasite in mod natural in corp. Conform oamenilor de stiinta, acestea sunt principalele componente ale placii ce se depune pe vasele care transporta sange catre creier.

Intr-adevar, placa poate fi gasita nu numai pe dinti sau pe peretii interiori ai arterelor, ci si pe materia cenusie.

Nu vreti ca placa sa se formeze pe vasele creierului, pentru ca aceasta este prima caracteristica a bolii Alzheimer. Considerata a fi cea mai obisnuita forma de senilitate, boala Alzheimer reprezinta degenerarea progresiva a creierului, lucru ce se poate dezvolta odata cu imbatranirea. Insa, este foarte posibil sa loveasca si in jurul varstei de mijloc – sau chiar mai devreme!

Nu exista vreo metoda prin care sa putem opri timpul si imbatranirea inevitabila a creierului. Dar, vestile bune sunt ca putem intarzia instalarea bolii Alzheimer.

Citeste continuarea articolului aici: Ce se intampla cu creierul daca rezolvati integrame in fiecare dimineata?

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare

Recomandari de cumparaturi online