AcasăNoutatiCauzele si simptomele difteriei

Cauzele si simptomele difteriei

Difteria este una dintre bolile contagioase care afecteaza oamenii. Fiind cauzata de bacilul Corynebacterium diphtheriae, boala incepe sa se manifeste dupa 2 sau chiar 5 zile in urma expunerii.Induce simptome ce s-ar putea manifesta prin blocarea cailor respiratorii, devenind o boala care pune viata pacientului in pericol. In continuare va prezentam cauzele, semnele, simptomele, precum si remediile de acasa pentru difterie.

Cauze

Difteria se transmite prin contactul direct cu secretiile unei persoane infectate. Conform Medical News Today, sursele pot include particulele expectorate in aer, secretiile din nas sau din gat, leziuni infectate ale pielii si articole de imbracaminte sau de pat.

Precum este descris in publicatie, infectia se transmite de la o persoana la alta prin membranele mucoase; de notat este faptul ca agentul cauzativ ataca rinofaringele, tesutul care uneste cavitatea nazala de gat.

Semne si simptome

Difteria prezinta mai multe semne si simptome. Conform Clinicii Mayo, acestea pot include dureri in gat, dezvoltarea pseudomembranei, ragusirea vocii, dificultati de respiratie, glande inflamate, tahipnee sau respiratii rapide, febra, frisoane, scurgeri nazale, senzatia de moleseala, dar si altele. Asa cum este descris in publicatie, simptomele mentionate incep sa apara de obicei dupa 2 pana la 5 zile in urma infectarii.

Se mai adauga ca unele persoane pot fi purtatoare ale bolii; raman asimptomatice sau nu prezinta niciun simptom, dar pot raspandi infectia. Publicatia mai noteaza ca un consult medical este esential in cazul celor care au fost expusi pacientilor cu difterie si programarea pentru o investigatie este singura solutie daca nu este stabilita vaccinarea impotriva bolii.

Remedii casnice

Citeste continuarea articolului aici: Cauzele si simptomele difteriei

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare