AcasăNoutatiAnchetele au demonstrat ca pacientii primeau implanturi experimentale neaprobate

Anchetele au demonstrat ca pacientii primeau implanturi experimentale neaprobate

O ancheta prin care se investigau bazele unor cercetari conectate medicului chirurg scos din functie, Paolo Macchiarini, a dezvaluit o retea de implanturi experimentale ce nu au fost niciodata aprobate pentru uz uman.Stiinta de cosmar.

Fostul celebru om de stiinta, Macchiarini, a ajuns faimos pe premiza proiectului de trahee artificiala, dar, mai tarziu, a fost acuzat ca ar fi o forma extrema de escroc, a carui pacienti erau inselati pentru a primi tratamente periculoase si neaprobate, cativa dintre ei decedand ulterior.

Acum, o ancheta independenta, efectuata de catre Universitatea College London (UCL) din Marea Britanie, a descoperit ca organele sintetice, dezvoltate in laborator de unul dintre fostii sai colegi de cercetare, Alexander Seifalian, au ajuns sa fie implantate pacientilor din toata lumea in cadrul operatiilor, in ciuda faptului ca nu au fost aprobate si clasificate la grad clinic.

„Este foarte serios si chiar infricosator sa ne gandim ca cineva ar putea produce astfel de dispozitive fara a cunoaste reglementarile ce le guverneaza,” spune chirurgul Stephen Wigmore de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, care a supravegheat desfasurarea anchetei, ziarului The Guardian.

Organele artificiale, neaprobate au fost dezvoltate in laboratorul lui Seifalian; printre ele se afla si o trahee artificiala ce a fost implantata unui barbat de 36 de ani din Eritreea printr-o operatie numita la momentul respectiv primul transplant de trahee sintetica – inainte ca implantul sa cedeze si pacientul sa moara mai tarziu.

Si alte implanturi au fost dedicate pacientilor, inclusiv un canal lacrimal sintetic, o grefa arteriala si un disc din plastic inserat in spatele urechii – niciuna nu a fost aprobata pentru utilizare in cadrul operatiilor asupra oamenilor.

Citeste continuarea articolului aici: Anchetele au demonstrat ca pacientii primeau implanturi experimentale neaprobate

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare