AcasăNoutatiAcestea sunt efectele corporale in urma stoparii consumului de carne

Acestea sunt efectele corporale in urma stoparii consumului de carne

Carnea pe care o consumam in ziua de azi este total diferita de cea pe care o mancau stramosii nostri.Mai demult, animalele se plimbau libere si mancau iarba, insecte sau orice aveau la dispozitie…

In ziua de azi, unele dintre produsele care contin carne trec prin si mai multe procese…sunt afumate, injectate, apoi tratate cu nitrati, conservanti si diferite chimicale. – Kris Gunnars, BSc

Pentru inceput, voiam sa spunem ca nu avem nimic impotriva celor care consuma carne. Acestea fiind spuse, apreciind dieta normala a unui cetatean American – plina de grasimi nesanatoase si de zahar, lipsita de fibre – scaderea sau eliminarea consumului de carne ar trebui sa fie o alegere extrem de sanatoasa.

Oamenii se abtin de la carne din diferite motive, inclusiv etice, nutritionale si/sau din cauza unor probleme de mediu. Cu toate ca scopul articolului nu este de a dezvolta rationamentul din spatele vegetarianismului/veganismului, obiceiul alimentar mentionat este sustinut de o multime de dovezi stiintifice.

Consumul de carne procesata excesiv, care este (pe departe) cea mai intalnita forma de carne, poate avea un impact advers asupra corpului. Pe de cealalta parte, o dieta fara carne poate induce cateva beneficii.

In acest articol vom discuta despre unele dintre avantajele de care puteti profita daca eliminati carnea din dieta.

Haideti sa incepem!

Acestea sunt efectele corporale pe care le veti observa cand renuntati la carne

1. Scad inflamatiile

Inflamatiile cronice au fost asociate dezvoltarii mai multor forme de tulburari, inclusiv ateroscleroza, boli autoimune, diabet, boli cardiovasculare si infarct. O dieta formata din alimente puternic procesate, inclusiv carne, poate creste severitatea inflamatiilor din corp.

Intre timp, o dieta formata din multe fructe, cereale integrale, legume, vegetale si alimente tuberculare (cartofi, sfecla, napi, etc.) a demonstrat ca este capabila sa scada inflamatiile. Nivelurile ridicate de antioxidanti, fibre si fitonutrienti contribuie la acest efect antiinflamator.

2. Produceti mai multe „bacterii prietenoase”

Citeste continuarea articolului aici: Acestea sunt efectele corporale in urma stoparii consumului de carne

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare