AcasăNoutati9 metode prin care persoanele destepte le abordeaza pe cele toxice

9 metode prin care persoanele destepte le abordeaza pe cele toxice

Toxicitatea: Nivelul la care o ajunge o substanta (o toxina sau o otrava) si care poate dauna oamenilor sau animalelor. Toxicitatea acuta implica efecte nocive pentru un organism prin expunerea singulara sau de lunga durata.Pentru majoritatea dintre noi, viata de zi cu zi este destul de stresanta. Infruntam o multime de responsabilitati, atat personale cat si profesionale, care, de cele mai multe ori, ne imping catre limite.

Prin urmare, este necesar sa eliminam factorii de stres care atenteaza la starile noastre mentale, emotionale si fizice normale.

Similar cu toxinele din mediul inconjurator, persoanele toxice pot cauza daune serioase. Totusi, spre deosebire de majoritatea toxinelor, nu exista vreun tip de avertisment care sa ne educe in privinta pericolelor la care ne expunem in preajma unor astfel de persoane.

Prin urmare, ne bazam pe propria judecata, instincte si motivatie pentru a contracara adecvat persoanele toxice.

Unii sunt capabili sa faca fata indiviziilor toxici mai bine decat altii, din moment ce astfel de persoane poseda un simt dezvoltat de inteligenta emotionala si alte atribute, precum si dorinta de a actiona atunci cand este necesar.

Prin urmare, ajungem la subiectul acestui articol. Vom discuta despre 9 metode prin care persoanele inteligente pot face fata in mod eficient celor toxice.

Iata metodele prin care persoanele destepte le abordeaza pe cele toxice:

1. Sunt constiente de sine

Psychology Today defineste termenul precum „o evaluare adecvata si o intelegere a propriilor abilitati si preferinte, precum si comportamentul propriu si impactul asupra celor din jur.”

Un simt dezvoltat de constienta de sine este un instrument puternic de preventie – si unul esential. A fi constient de propriile capacitati permite aflarea, intelegerea si luarea in considerare a oricarei influente interne sau externe care ameninta sa ne scoata din joc. Binenteles, asta implica si persoanele toxice.

2. Iarta, dar nu uita

Materia cenusie dintre urechile noastre nu este singurul determinant al intelectului. Inteligenta are multe fete. In ceea ce priveste abordarea persoanelor toxice, inteligenta emotionala este campioana.

Persoanele inteligente emotional inteleg iertarea precum o componenta necesara a starii psihologice optime. Cu toate acestea, inteleg si importanta tinerii minte a celor care le-au inselat increderea.

Aceasta abilitate ii permite unei persoane sa se axeze asupra propriilor eforturi de formare a relatiilor cu indivizii care si-au meritat aceasta oportunitate.

3. Nu se simt afectate de circumstante

Haideti sa nu ne fraierim: nu este usor sa ramai neutru din punct de vedere emotional in preajma persoanelor toxice; totusi, este o necesitate absoluta. Rezistenta este o caracteristica a inteligentei emotionale – si una care face o mare diferenta atunci cand aveti de a face cu persoanele toxice.

Citeste continuarea articolului aici: 9 metode prin care persoanele destepte le abordeaza pe cele toxice

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare