AcasăNoutati8 lucruri pe care oamenii sanatosi mental le fac diferit

8 lucruri pe care oamenii sanatosi mental le fac diferit

„Sanatatea mentala include starea noastra de bine din punct de vedere emotional, psihologic si social. Ea ne afecteaza modul de a gandi, a simti si a actiona. Ne ajuta sa stabilim modul in care gestionam stresul, cum interrelationam si cum facem alegeri. Sanatatea mentala este importanta in fiecare etapa a vietii, din copilarie si adolescenta pana la maturitate.” – Departamentul American al Sanatatii si Serviciilor Umane.De cele mai multe ori cand auzim ca se discuta ceva despre sanatatea mentala, contextul este de obicei negativ. De exemplu, urmarim adesea prezentatorii de stiri cum explica faptul ca un act violent a fost comis de catre cineva cunoscut cu „probleme mentale.”Mai putin discutate sunt aspectele pozitive ale sanatatii mentale – asupra acestui aspect vrem sa ne concentram astazi.

Consideram ca este un aspect important, dat fiind ca cercetarile arata azi o crestere constanta a proliferarii problemelor de sanatate mentala.
Mai precis, discutam modul cum gandesc oamenii sanatosi metal.

Argumentul pentru acest articol este crearea unui set comun de trasaturi psihologice ale persoanelor „sanatoase mental”; trasaturi care pot fi folosite ulterior ca un fel de „reper” pentru a obtine o posibila perspectiva asupra propriei noastre sanatati mentale.

In primul rand, trei note marginale: (1) nimeni nu e perfect sanatos, nici fizic si nici mental, (2) acest articol este scris in scop de divertisment, (3) daca credeti ca suferiti de o tulburare psihologica, este recomandabil sa apelati la ajutor sau sa vorbiti cu cineva.

Iata opt lucruri pe care oamenii sanatosi mental le fac diferit:
1. Au un cerc social pozitiv
Steven Joyal, medic si vice-presedinte pe probleme stiintifice si dezvoltare medicala in cadrul unui institut de cercetare non-profit pentru sanatate mentala, declara: „Ideea ca interactiunea sociala este importanta pentru sanatatea mentala si fizica a fost invocata si studiata ani de zile.”

Conform unui meta-studiu condus de Universitatea Brigham Young University, care a analizat 148 de studii de peste 300.000 subiecti, un cerc social pozitiv are un efect direct asupra mortalitatii. Cercetatorii au concluzionat ca aceasta corelare pozitiva este o reflectare direct asupra beneficiilor intangibile ale unui cerc social activ – si anume un cerc care contracareaza stresul prin consolare si companie.
2. Sunt mai degraba proactivi, decat reactivi
Inclinatia catre autoperfectionare continua, spre deosebire de simpla reactie la stimulii de mediu, este direct legata de sanatatea mentala. O mentalitate proactiva exprima constiinta de sine si dorinta de a lucra pentru atingerea unui tel pe termen lung.

Pe scurt, o mentalitate proactiva se manifesta printr-o stare de spirit pozitiva, in timp ce o mentalitate reactiva demonstreaza o lipsa de autocontrol – o trasatura care adesea evolueaza in probleme de sanatate mentala.
3. Le pasa de corpul lor

Citeste continuarea articolului aici: 8 lucruri pe care oamenii sanatosi mental le fac diferit

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare