AcasăNoutati6 modalitati prin care Atis (Marul de zahar) mentine sanatatea

6 modalitati prin care Atis (Marul de zahar) mentine sanatatea

Atis este numele Filipinez pentru marul de zahar sau mar cremos. Marul de zahar este un copacel ce creste intre 300 si 600 de centimetri la maturitate si are fructe in forma de inima, cu tuberculi poligonali si frunze lunguiete. Fructele sale sunt albe, dulci la gust si au seminte inchise la culoare.Acest fruct seamana cu un con de brad, dar este dulce. Conform Diviziei de Agricultura al Universitatii Purdue, uleiul obtinut din miezul semintelor de atis poate fi folosit pentru gatit precum si in industria parfumurilor.

Semintele sunt extrem de toxice si trebuie sa fie trecute printr-un tratament special inainte de a deveni comestibile.

Beneficiile fructului Atis (Marului de zahar) pentru sanatate

1. Are proprietati antioxidante

Un studiu din 2011, publicat in Jurnalul pentru Cercetari Farmaceutice, a analizat marul de zahar pentru a putea vedea daca acesta contine orice fel de compusi folositori pentru sustinerea nutritionala sau pentru tratamente medicale.

Rezultatele acestor cercetari au aratat ca marul cremos prezinta o activitate de curatare a radicalilor liberi, fiind un antioxidant eficient.

2. Ajuta la prevenirea astmului

In cazul in care suferiti de astm, va recomandam cu incredere sa mancati marul de zahar. Prin consumul acestui fruct, puteti profita de cantitati indestulate de vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti care va ajuta sa scadeti riscul de dezvoltare al astmului.

3. Scade nivelul de colesterol

Citeste continuarea articolului aici: 6 modalitati prin care Atis (Marul de zahar) mentine sanatatea

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare