AcasăNoutati10 metode de a trata depresia fara antidepresive

10 metode de a trata depresia fara antidepresive

Probabil vi s-a spus ca antidepresivele corecteaza dezechilibrul chimic din creier. Aparent, nu este adevarat. De fapt, antidepresivele va pot dauna mai mult decat se presupune ca ar face bine.Chiar daca antidepresivele ar functiona, inca se mai ridica problema faptului ca sunt extrem de scumpe. Punand in calcul faptul ca tratamentele pentru depresie pot dura pentru intreaga viata, nu este practic sa cheltuim intre 100 si 2000 de lei pe luna doar pentru a ne tine melancolia sub control.

Depresia este o povara in sinea ei, fara a mai pune la socoteala si consecintele implicite.

Ar fi bine sa considerati antidepresivele precum o ultima solutie si sa incercati unele – sau toate – dintre urmatoarele tratamente alternative inainte de altceva.

1. Folositi practici pentru constientizarea de sine
Atunci cand sunteti depresivi, gandurile negative curg prin minte ca apa printr-un baraj doborat. Va simtiti paralizati de frica si de neputinta si aveti impresia ca nimic nu poate tine acele ganduri sub control.

Nimic – inafara de meditatie.

„In grupurile cu care am lucrat din care faceau parte persoanele suferinde de anxietate sau depresie, am descoperit ca (meditatia pentru constientizare) este foarte benefica, din moment ce calmeaza mintea,” spune psihologul Katie Sparks.

Acest fenomen apare pentu ca va limitati intentionat atentia asupra momentului prezent, care va ajuta sa vedeti lucrurile dintr-o alta – si mai pozitiva – perspectiva. Asa ca, data viitoare cand va simtiti descurajati, luati o saltea confortabila, asezati-va in pozitia Lotus si spuneti ohm.

2. Zambiti
Pe de alta parte, e posibil ca o atitudine aproape Buddhista sa nu fie ceea ce cautati. Poate ca ati prefera sa faceti ceva ce va mai ridica spiritul pentru cateva secunde, in locul unui lucru la care trebuie sa munciti pentru cateva saptamani.

In acest caz, incercati sa va expuneti la cat mai multe seriale/filme/carti/lucruri preferate amuzante. Se pare ca rasul este cel mai bun medicament. Nu conteaza daca ceea ce va starneste rasul este ceva copilaresc, stupid sau ciudat. Ceea ce conteaza este sa va procurati doza zilnica recomandata de veselie.

3. Nu va izolati
Depresia este un mic monstru manipulant si rautacios. In fiecare zi sta pe umerii vostri si va sopteste in ureche cat de nefolositori sunteti si ca nu meritati niciun loc in societate.

Nu-l ascultati.

Citeste continuarea articolului aici: 10 metode de a trata depresia fara antidepresive

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare