Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home3/r88428eman/public_html/romantica.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
10 lucruri pe care oamenii destepti nu le vor spune niciodata in public - Romantica
AcasăNoutati10 lucruri pe care oamenii destepti nu le vor spune niciodata in...

10 lucruri pe care oamenii destepti nu le vor spune niciodata in public

Oamenii intelepti vorbesc pentru ca au ceva de spus; Netrebnicii vorbesc pentru ca trebuie sa spuna ceva. – PlatoCuvintele ce ne ies pe gura pot fi interpretate in 4 moduri: pozitiv, negativ, neutru sau neclar. Persoanele destepte, mature tind sa vorbeasca intr-o maniera deliberata, transparenta; isi formeaza cuvintele asa incat sa minimizeze posibilitatea unui raspuns negativ sau enigmatic.

Adevarul este ca toata lumea a spus cuvinte pe care, mai apoi, le-a regretat. Posibil ca ceea ce am spus, cu sau fara intentie, sa fi ranit cu adevarat pe cineva. Cu totii am avut la un moment dat acel sentiment oribil, care ne facea sa spunem „Vreau sa imi indes o soseta in gura mea tampita si sa nu mai zic nimic.”

Da, nu e foarte comod. Ba deloc.

Inteligenta emotionala (IE) este definita ca fiind „capacitatea de a fi constient, de a te putea controla, de a-ti exprima emotiile si de a aborda relatiile interpersonale cu empatie si rationament.” Nivelul de IE al unui individ este de multe ori un factor determinant al felului in care alte persoane ii vor interpreta cuvintele.

Mai mult, acest tip de inteligenta – nu tocilarii sau nivelul de IQ – va juca un rol definitoriu in deciderea cuvintelor ce trebuie spuse si, la fel de important, ce nu trebuie spuse. IE este conectata intrinsec cu constiinta sociala – abilitatea de a descifra emotiile si expresiile altor persoane. Cu alte cuvinte, abilitatea noastra (sau inabilitatea) de a fi empatici.

Pentru a evita acele ganduri si sentimente groaznice care acompaniaza impulsivitatea sau dezordinea in cuvinte, ar fi de ajutor sa aveti cateva cunostinte de baza in privinta a ceea ce nu ar trebui sa spuneti in public.

Iata cele 10 lucruri pe care persoanele inteligente emotional evita sa le spuna:

1. „Nu este corect!”
Ei bine, viata nu e corecta – un aspect pe care majoritatea adultilor maturi il inteleg. Probabil ca ce vi s-a intamplat nu este corect; ar putea fi chiar o nedreptate evidenta. Lucrul pe care ar fi bine sa il tineti minte este ca, cel mai probabil, persoanele din jur nu cunosc detaliile complete ale „incidentului” si chiar daca sunt partase la respectivul scenariu, proclamarea Nu este corect nu va va ajuta cu nimic spre gasirea unei solutii la problema.

Pe cat de dificil ar putea sa para, concentrati-va atentia si eforturile spre rezolvarea problemei. Va veti simti mai bine, va veti mentine demnitatea si s-ar putea sa rezolvati problema!

2. „Pari obosit.”

Citeste continuarea articolului aici: 10 lucruri pe care oamenii destepti nu le vor spune niciodata in public

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare